Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

Prijswinnende Nederweerter ijscoupe is een 'droomkasteel van ijssmaken'

Zijn ouders wonnen hem al vaker, maar Steff Janssen van IJssalon Florence sleept voor het eerst de Gouden IJscoupe binnen. Afbeelding: De Limburger/Jeroen Kuit

Van bibbers krijg je het warm en smelt het ijs onder je handen weg. Met ijzige zenuwen won Steff Janssen uit Nederweert de Cup van ‘Beste IJscoupe’ met zijn Château Mirtillo.

Een veelkleurig smulschip is de Château Mirtillo, waarmee Steff Janssen onlangs de landelijke wedstrijd om de ‘Gouden IJscreatie 2018’ in Veghel won. Dieprood het bosbessenijs, lichtroze de spongecake en de sangria ‘foam’ van frambozen, zachtgroen de pistachekoekjes met cornflakes, donkerbruin de chocoladeschuimpjes en lichtgeel het ijs van sinaasappelen en witte chocolade. Hard, zacht, schuimig en crunchy. Rond, vierkant, puntvormig. "Likkebaardend lekker” ...