Drie aanhoudingen bij grootscheepse verkeerscontroles

Print
Drie aanhoudingen bij grootscheepse verkeerscontroles

Afbeelding: Archief ANP

Bij meerdere verkeerscontroles op twee plekken in provincie zijn dinsdag en woensdag enkele tientallen bekeuringen uitgedeeld, meerdere voertuigen in beslag genomen en drie mensen aangehouden.

Bij de grootschalige actie van de politie, de Koninklijke Marechaussee en de douane werden op meerdere plekken in Sittard en Susteren voertuigen gecontroleerd.

Vreemdelingenwet
Dinsdag ging de actie van start op het Stationsplein in Sittard. Daar werden 25 mensen op de bon geslingerd, onder meer voor het niet dragen van een gordel, niet handsfree bellen en het rijden door rood licht. Ook werd een man opgepakt op grond van de vreemdelingenwet.

Afgesleept
Een dag later vond op de Hasseltsebaan in Sittard een controle plaats. Daar werden zeven mensen bekeurd voor verkeersovertredingen. Twee voertuigen werden afgesleept omdat de bestuurder nog een belastingschuld had openstaan, één auto werd afgevoerd omdat de bestuurder geen rijbewijs had en zijn wagen niet was verzekerd.

Belediging
De derde controle was op de Maaseikerweg in Susteren. Daar werden dertien mensen bekeurd voor verkeersovertredingen. Twee mannen zijn opgepakt: de een testte positief op drugsgebruik, de ander werd aangehouden voor belediging.

De acties maakten deel uit van een landelijke actie, Trivium genaamd. De politie wil met dit soort verkeerscontroles mobiel banditisme tegengaan. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →