Coalitie Venray zet duurzaamheid centraal

Print
Coalitie Venray zet duurzaamheid centraal

V.l.n.r. Wethouder Carla Brugman (Venray Lokaal), wethouder Jan Loonen (CDA) en fractievoorzitter Daan Janssen (D66). Afbeelding: De Limburger

Venray - De nieuwe coalitie van Venray zet duurzaamheid de komende vier jaar voorop. CDA, Venray Lokaal en D66 sluiten op voorhand geen enkele vorm van duurzame energie uit.

Ook de komst van windmolens – waar Venray in het verleden neen tegen zei - is een optie. De drie partijen presenteerden donderdagmiddag hun coalitieakkoord ‘Een gezonde toekomst voor Venray’. Dat rust op drie pijlers: verduurzaming, ‘iedereen doet mee’ en veiligheid.

Aardgasvrije wijk
De coalitie wil een experiment met een aardgasvrije wijk of dorp. Een optie is de nog te realiseren vierde fase van de wijk Brabander.

Gekeken wordt ook naar een of twee plekken voor grootschalige huisvesting van honderd tot tweehonderdvijftig arbeidsmigranten. Gedacht wordt aan plekken aan de randen van industrieterreinen.

Financieel gezond
Er komt een onderzoek naar de introductie van korven voor groenafval. Venray is financieel gezond. Daarom zullen de lasten voor de burgers niet stijgen, uitgezonderd een inflatiecorrectie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →