18 verdachten spectaculaire diamantroof vrijgesproken

Print
18 verdachten spectaculaire diamantroof vrijgesproken

Afbeelding: ANP

De rechtbank in Brussel heeft achttien van de negentien verdachten van de diamantroof op de luchthaven van Zaventem begin 2013 wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Bij de roof maakten de daders voor 37 miljoen euro aan diamanten buit uit een vliegtuig van een Zwitserse luchtvaartmaatschappij.

Hoofdverdachte
De zaak tegen de hoofdverdachte, Marc Bertoldi, wordt op een latere datum behandeld. Hij zit in een Franse cel voor een ontvoeringszaak en kan niet naar België worden overgebracht. Het ging verder om nog vijftien mannen en drie vrouwen.

Minstens acht gewapende en gemaskerde mannen drongen op 18 februari 2013 het luchthaventerrein met een busje binnen en reden tot aan het vliegtuig. Binnen enkele minuten waren de daders met hun buit verdwenen.

Criminele organisatie
Het Openbaar Ministerie had celstraffen van één tot acht jaar tegen de negentien geëist, terwijl de verdediging om vrijspraak vroeg. Achttien personen waren volgens het OM lid van een criminele organisatie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →