'Kinderlokker' blijkt hulpvaardige automobilist

Print
'Kinderlokker' blijkt hulpvaardige automobilist

In een buurtapp stelde de oma dat het meisje bijna een wit busje was ingelokt (archiefbeeld ter illustratie) Afbeelding: iStock

Melick - Ophef over een kinderlokker die in Melick probeerde een meisje in de auto te lokken, blijkt te zijn gebaseerd op een misverstand.

In een buurtapp meldde een oma deze week dat haar kleindochter bijna ‘met een mooi verhaal’ in een wit busje was gelokt. De bestuurder zou een ‘ietwat oudere man’ zijn.

Basisschool
Het verhaal was al snel hét gesprek van het schoolplein, blijkt uit een bericht dat basisschool De Achtbaan later naar de ouders stuurde. “Vandaag gedurende de schooldag zijn, door de kinderen onderling, een hele hoop verhalen over het voorval verteld,” schrijft de school. Die ontzenuwt het verhaal echter meteen. Het meisje dat bijna ontvoerd zou zijn, was gevallen op weg naar huis. Een automobilist zag dat gebeuren, stopte en vroeg of hij haar naar huis moest brengen.

Geschrokken
Het meisje schrok zodanig van de vraag dat ze naar huis is gerend. Daar werd de politie gebeld. Volgens een woordvoerder van de politie was al snel duidelijk dat er geen sprake was van een dreiging, maar juist van aangeboden hulp.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →