DSM casht 200 miljoen met verkoop Fibrant aan Chinezen

Print
DSM casht 200 miljoen met verkoop Fibrant aan Chinezen

Afbeelding: ANP

DSM verkoopt zijn deel Fibrant, het voormalige DSM Caprolactam, aan de Chinese Highsun Holdings Group. Dat levert het fijnchemiebedrijf uit Heerlen ongeveer 200 miljoen euro op.

Fibrant blijft wel tot zeker 2030 leverancier voor DSM Engineering Plastics in Europa en Noord-Amerika. DSM is wereldleider met de zogeheten polyamide 6-activiteiten.

De voorgenomen verkoop zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen door de regelgevende instanties.

Aandelen
Na afronding van de voorgenomen verkoop zullen DSM en CVC Capital Partners nog steeds respectievelijk 35 en 65 procent bezitten van de aandelen van de twee resterende bedrijfseenheden van de joint venture ChemicaInvest: Aliancys (composietharsen) en AnQore (acrylonitril). Samen zijn ze goed voor bijna 700 miljoen aan inkomsten, zo blijkt uit de cijfers over 2017.

De verkoop van Fibrant past geheel in de strategie van DSM, dat zich in de toekomst puur wil focussen op gezondheid, voeding, voedingssupplementen en hoogwaardige, innovatieve materialen.