Extra drukte bij Venlo met goederentreinen

Print
Extra drukte bij Venlo met goederentreinen

Afbeelding: iStock

venlo - Door een negen dagen durende afsluiting van de Betuwelijn, krijgt Venlo vanaf vrijdag extra goederentreinen te verwerken.

Dat meldt spoorbeheerder ProRail. Een woordvoerder schat in dat er in die periode ‘enkele tientallen’ goederentreinen extra per dag via de Brabantroute door Venlo rijden.

De goed beveiligde Betuwelijn wordt veel gebruikt door treinen met gevaarlijke stoffen. Dat is de wens van steden langs de Brabantroute, omdat deze route dwars door steden als Venlo en Eindhoven voert.

Verbeteren
De dagenlange afsluiting van De Betuwelijn is nodig om de aansluiting op het Duitse spoor bij Zevenaar te verbeteren. Hiervoor wordt een drie kilometer lang derde spoor aangelegd richting grens. Komend pinksterweekend worden onder meer wissels vervangen. Aan de Duitse kant wordt tussen Emmerich en Oberhausen sinds vorig jaar gewerkt aan een 70 kilometer lang spoor dat op de Betuwelijn aan moet sluiten.

Langer
ProRail wil na afloop van de komende sluiting nog een paar keer het spoor van de Betuwelijn dichtgooien. Daarvoor zijn drie weekeinden gepland. In de periode van 18 tot en met 29 juli is nog een langere sluiting van de Betuwelijn gepland. Ook dan worden de treinen omgeleid.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →