Han Bekkers langer interim-secretaris in Leudal

Print
Han Bekkers langer interim-secretaris in Leudal

Han Bekkers. Afbeelding: De Limburger/Mara van den Oetelaar

Han Bekkers zal langer in dienst blijven als interim-gemeentesecretaris van de gemeente Leudal. Het college van B en W heeft besloten zijn tijdelijke aanstelling te verlengen tot 1 december 2019.

Bekkers ging in Leudal aan de slag toen de toenmalige gemeentesecretaris Diana Noppers werd geschorst omdat ze verdachte werd in een strafrechtelijk onderzoek. Bekkers kreeg onder meer als taak om de rust weer te laten keren in de ambtelijke organisatie.

Ontslag
Woensdag werd bekend dat aan Noppers eervol ontslag is verleend. De gemeente liet toen nog weten dat de zoektocht naar een nieuwe vaste gemeentesecretaris in september zou starten. Daar wordt nu dus van afgezien. "De afweging die hieraan ten grondslag ligt is dat in deze fase van organisatieontwikkeling continuïteit gewenst is.

We willen hiermee zo goed mogelijk vorm en inhoud geven aan de organisatieontwikkelingen en zorgdragen voor een goede implementatie en borging", zo laat een woordvoerster van de gemeente weten.

Avatar
Eerder dit jaar ontstond er ophef rondom de persoon van Bekkers toen NRC Handelsblad meldde dat Bekkers een aanhanger is van de leer van Avatar. Volgens Bekkers heeft dat echter geen enkele invloed op zijn werk in het gemeentehuis. Ook het feit dat duidelijk werd dat Bekkers ruim twee ton verdiende, zorgde voor ergernis bij verschillende gemeenteraadsfracties.

Beloning
Afgesproken werd toen dat naar de beloning van Bekkers zou worden gekeken. Omdat de aanstelling van Bekkers nu langer gaat duren is qua beloning afgesproken dat hij evenveel gaat verdienen als burgemeester Arno Verhoeven.

Hoeveel dat precies is kon een woordvoerster van de gemeente Leudal niet zeggen, maar wettelijk is het zo dat een burgemeester van een gemeente met het inwoneraantal van Leudal zo’n achtduizend euro per maand verdient, omgerekend zo’n 96.000 euro per jaar.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →