Verdachte zaak-Nicole blijft in voorarrest

Print
Verdachte zaak-Nicole blijft in voorarrest

Afbeelding: DL

De voor verkrachting van de vijftienjarige Nicole van den Hurk veroordeelde Jos de G. moet in voorarrest blijven en mag niet terug naar tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum. Het gerechtshof in Den Bosch besloot dat vrijdag.

De Helmonder werd in 2016 veroordeeld tot vijf jaar cel vanwege het verkrachten van de Eindhovense in 1995. Van doodslag werd hij vrijgesproken.

Terugkeren
Normaal gesproken zou hij eind deze maand vrijkomen. In dat geval zou hij terugkeren naar de tbs-kliniek in Oostrum waar hij in januari 2014 werd behandeld toen hij werd opgepakt. Dat was ook de wens van De G. Het hof wil hem echter in voorarrest houden tot de uitspraak in hoger beroep later dit jaar.

De G. had tbs vanwege andere zedendelicten. De strafzaak tegen De G. - justitie verdenkt hem nog altijd van verkrachting én doodslag - is in de laatste week van augustus.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen