Advocaat Pennino licht in Dominicanen zijn boek over vergeten vliegramp Torino toe

Roberto Pennino toont een replica van het shirt van Il Grande Torino.

Roberto Pennino toont een replica van het shirt van Il Grande Torino.© Frank Benneker

De heuvel Superga bij Turijn werd in 1949 wereldnieuws toen zich daar een vliegramp voltrok waarbij vrijwel alle spelers van het legendarische AC Torino om het leven kwamen. De Heerlense advocaat Roberto Pennino schreef het boek Onsterfelijk Torino over de vergeten ramp. Hij presenteert het op maandag tweede pinksterdag in boekhandel Dominicanen.

redactie

‘Il Grande Torino’ is één van de meest legendarische Italiaanse clubteams ooit. AC Torino werd in de jaren veertig van de vorige eeuw vijf keer op rij kampioen van Italië, tot in 1949 het noodlot toesloeg. Een vliegtuig met de spelers stort na terugkomst van een wedstrijd in Lissabon tegen Benfica, neer bij hun thuishaven.

Roberto Pennino (41) verhaalt over het verdriet van een stad, hoe een voetbalclub op wonderbaarlijke wijze herrijst, maar ook hoe de herinnering nog nadreunt. De advocaat sprak in 2016 met nabestaanden van slachtoffers van de vliegramp. Het heeft geleid tot een meeslepend voetbal geschiedenisboek. "Onsterfelijk Torino beschrijft de opkomst en ondergang van een geoliede voetbalmachine die slechts door het lot tot stilstand kon worden gebracht", aldus boekhandel Dominicanen op zijn website.

Pennino geeft maandag 21 mei in Dominicanen de presentatie over zijn boek, om 14.00 uur.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee