Nederweert wijst nieuwe Meegroeischool af

Print
Nederweert wijst nieuwe Meegroeischool af

Lot Gommers (links) en Sara Nieuwenhuis. Afbeelding: René Corten

Nederweert - De komst van een Kindcentrum Meegroeischool in Nederweert is onzeker geworden nu B&W de aanvraag hebben afgewezen. Het plan kent volgens het college geen deugdelijke leerlingenprognose.

De prognose voldoet niet omdat het te verwachten aantal leerlingen wordt vergeleken met de school Mondomijn in Helmond. Deze school heeft weliswaar hetzelfde onderwijsconcept van ‘natuurlijk leren’ maar die heeft als richting rooms-katholiek terwijl de Meegroeischool een algemeen bijzondere school moet worden.

Niet vergelijkbaar
Bovendien is Helmond en de regio volgens het college niet vergelijkbaar met Nederweert en randgemeenten omdat de inwoneraantallen sterk verschillen evenals de leerlingendichtheid en de regionale ligging. Ook tonen de initiatiefnemers volgens het college niet aan dat het wettelijk minimum van 200 leerlingen gedurende minstens 15 jaar gehaald wordt. 

Moeders
De aanvraag voor de nieuwe school wordt op 5 juni in de gemeenteraadsvergadering besproken. De Meegroeischool is een initiatief van twee moeders uit Nederweert-Eind, Lot Gommers en Sara Nieuwenhuis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →