Beroofde reddende engel: ‘Ik wist wat ik moest doen’

Print
Beroofde reddende engel: ‘Ik wist wat ik moest doen’

Afbeelding: De Limburger/Laurens Eggen

Venlo - “Als je iemand aan het helpen bent, let je niet op je spullen.” De 22-jarige Pien Verhaag uit Tegelen schoot vrijdag te hulp toen een man op het station in Roermond onwel werd en op het spoor viel.

Na haar reddingsactie ontdekte ze dat haar telefoon uit haar tas was gestolen.

Trein
Nee, ze heeft niet lang hoeven denken voordat ze te hulp schoot, vertelt Pien die in de zorg werkt en dus precies wist wat ze moest doen. Ze sprong op het spoor en begon eerste hulp toe te passen. “Verderop stond een trein stil. Ik dacht: ‘die gaat echt niet rijden als er mensen op het spoor staan’.” Ook andere omstanders en een paar Arriva-medewerkers schoten te hulp.

Bewakingsbeelden
Nadat de ambulance het slachtoffer had opgehaald, ging Pien even mee naar binnen om haar handen te wassen. Die zaten onder het bloed. “Ik merkte al dat mijn telefoon niet meer in de tas zat. Ik dacht dat die misschien nog bij het perron lag, maar daar was hij ook niet.” Later zag ze op bewakingsbeelden hoe een man de telefoon uit haar tas haalde. “Je verwacht niet dat zoiets gebeurt terwijl je iemand aan het helpen bent.”

Of ze de telefoon nog ooit terugkrijgt? “Ik heb via ‘find my iPhone’ geprobeerd hem te traceren. Dat lukte niet. De politie zou me meteen bellen als de telefoon gevonden wordt.” Na de heldendaad met vervelende afloop krijgt Pien veel reacties via social media. Vooral doordat trotse zus Eef de actie van haar zus uitgebreid op Facebook en Twitter deelde. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen