Venlo krijgt nieuw dagstrand

Print
Venlo krijgt nieuw dagstrand

Afbeelding: De Limburger

Venlo - Bewonersgroep ’t Zilvermeertje in Blerick wil de gelijknamige plas omturnen tot een recreatieplek inclusief dagstrand. De gemeente Venlo staat daar positief tegenover.

Het Zilvermeer in de Blerickse wijk Vastenavondkamp als recreatieplas. Dat is het plan van Bewonersgroep ’t Zilvermeertje. Het platform, dat de belangen van de bewoners van de flats aan de Meidoornstraat behartigt, hoopt dat de schop na de aankomende zomervakantie al in de grond gaat. 

Dagstrand
Jan Vos, lid van Bewonersgroep ’t Zilvermeertje, wil een ontmoetingsplek maken van de kunstmatige plas, gelegen in het noordwesten van de wijk. "We zijn onder meer van plan om een dagstrand aan te leggen en een nieuwe vissteiger te plaatsen. Daarnaast denken we aan een fruitbos, groentetuintjes en nieuwe verlichting bij het hondenpad. Het zou prachtig zijn om straks hier met de hele buurt te barbecueën.” 

Zomer 2019
Vos verwacht dat het project enkele tienduizenden euro’s gaat kosten. Hij hoopt dat alles vóór de zomer van 2019 is afgerond. "Er zal echter nog een hoop geregeld moeten worden. Denk aan bodemonderzoek en het wijzigen van het bestemmingsplan. Ook moeten we nog het vergunningstraject in. Dat kan even duren.” 

Groen licht
Officieel is er nog geen groen licht gegeven door de gemeente Venlo. Een woordvoerder zegt in een reactie op de hoogte te zijn van het initiatief en er in beginsel positief tegenover te staan. Het plan past in elk geval in het voornemen van de nieuwe Venlose coalitie (EENLokaal, PvdA, SP, 50PLUS en GroenLinks) om de focus meer te leggen op leefbaarheid in de wijken.

Schietpartijen
Vastenavondkamp in stadsdeel Blerick staat al jaren te boek als een probleemwijk met veel sociale armoede, zwerfvuil en criminaliteit. 
Nadat wijkbewoner Ömer Köksal op 1 november vorig jaar na een achtervolging werd neergeschoten in de Nieuwborgstraat staat de wijk weer vol in de schijnwerpers. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →