Fractieleden SP Venray stappen op uit onvrede met landelijke partijtop

Print
Fractieleden SP Venray stappen op uit onvrede met landelijke partijtop

Afbeelding: ANP

Venray - Drie van de vier fractieleden van de SP Venray splitsen zich af van de moederpartij SP.

Ze gaan als zelfstandige lokale partij verder.

Vertrouwen
De reden voor hun afsplitsing is het gebrek aan vertrouwen in het landelijke partijbestuur, het gebrek aan discussie binnen de partij en de gekozen landelijke koers, meldt EenVandaag.

“Het vertrouwen is weg”, verklaart raadslid Erica van den Akker. “Meerdere keren hebben we aangegeven dat we verandering en discussie willen, maar steeds krijgen we nul reactie. Dan houdt het een keer op. Ik voel me niet meer thuis in de partij.”

Lees ook: Het broeit binnen de SP

Redenen
Ook de top-down-structuur, het gebrek aan discussie binnen de partij , de landelijk gekozen koers en onzichtbaarheid van de SP zijn de drie fractieleden een doorn in het oog.

Fractievoorzitter
De SP-fractie in Venray telt vier raadsleden. Alleen fractievoorzitter Jan Hendriks blijft zitten en krijgt in de raad nu concurrentie van zijn drie oud-fractieleden. Joep Gielens, Lizzy Bruno en Erica van den Akker nemen hun zetel mee. 

Provinciale Staten
Er is al langer gemor binnen de partij. In april vertrokken gedeputeerde Daan Prevoo en vijf Statenleden uit onvrede over de druk en bemoeienis van het landelijk partijbestuur.

Exclusieve Black Friday Deal

Lees nu één jaar lang alle Plus-artikelen (meer dan 100 per dag) met 78% korting. Actie geldig t/m 29-11.

Profiteer nu