Donatie Arriva en fundraising voor heldin Pien

Print
Donatie Arriva en fundraising voor heldin Pien

Afbeelding: De Limburger/Laurens Eggen

Venlo / Op de heide - Er is een actie opgezet om geld in te zamelen voor de 22-jarige Pien Verhaag uit Tegelen die vrijdag van haar telefoon werd beroofd terwijl ze op het station in Roermond een gewonde man hielp. Ook vervoerder Arriva schiet Pien te hulp.

De fundraising voor Pien richt zich op het inzamelen van 350 euro voor een tweedehands telefoon. Arriva vult het bedrag aan zodat ze een gloednieuw toestel kan kopen, laat een woordvoerster weten. "Daar was ze heel blij mee."

Heldendaad
De jonge vrouw uit Tegelen sprong vrijdag op het spoor toen ze daar een man zag liggen. De man was onwel geworden en van het perron gevallen. Hij had een flinke hoofdwond. Verhaag werkt zelf in de zorg, en paste meteen eerste hulp toe

Andere omstanders schoten te hulp, en ook enkele medewerkers van Arriva hielpen mee om de man te helpen.

Beroofd
Toen het slachtoffer door een ambulance was opgehaald, ontdekte Pien dat haar telefoon uit haar tas was gestolen. Later zag ze op bewakingsbeelden dat een vriend van de gevallen man de telefoon uit haar tas haalde en in zijn schoen stopte.

Lees ook: Beroofde reddende engel: ‘Ik wist wat ik moest doen’

Reacties
De reddingsactie met een nare nasmaak leidde tot enorm veel reacties op social media. De telefoon in het ouderlijk huis van Pien heeft amper stilgestaan, aldus haar moeder.

Een woordvoerster van Arriva zegt blij te zijn dat Pien zo snel te hulp is geschoten. "Het is belangrijk en goed dat omstanders mensen in nood helpen", zegt ze.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →