VV Scharn Girls Cup van start met wervelende dansacts

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Op de voetbalvelden van VV Scharn vindt zaterdag en zondag het tiende internationale Girls Cup voetbaltoernooi plaats. Tijdens de opening - die inmiddels tal van tradities kent - was een prominente plaats weggelegd voor de jonge dansers van het Maastrichtse Reality.

Wethouder Bert Jongen heeft met het blazen op een scheidsrechtersfluitje zaterdagmiddag het tiende VV Scharn Girls Cup officieel geopend. Op zijn fluitsignaal trapten drie jonge meisjes drie ballen in een doel. Het is maar een van de inmiddels vele tradities die het internationale toernooi kent. Clubs uit zes landen komen al jarenlang maar al te graag naar het als perfect georganiseerde toernooi toe. Maar niet alleen om trachten het toernooi te winnen. 

Ook zaterdagmiddag, tijdens de opening heerste gelijk een topstemming op de velden van VV Scharn. Daar zorgden onder meer een vlaggenparade, het gezamenlijk zingen van de internationale voetbalhymne 'You'lle Never Walk Alone' en een dansshow van de jonge talenten van Reality voor.

De Limburger Via Maastricht komt later terug met een uitgebreid foto- en sfeerverslag van de opening van het toernooi. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →