Duizend fans zien kampioenschap MVV onder 19 in gevaar komen

Print
Duizend fans zien kampioenschap MVV onder 19 in gevaar komen

Afbeelding: PubliciteitVisie

De steun van circa 1000 fans mocht de MVV jeugd onder 19 jaar niet baten. Het kon vanmiddag nationaal kampioen worden in de 2e divisie. Het jonge team verloor echter in de Geusselt met 0-1 van naaste concurrent Alexandria '66. Nu moet de MVV jeugd volgend weekend winnen van Fortuna Sittard om alsnog de titel te kunnen pakken.

Het leek op papier eenvoudig. Thuis één puntje pakken tegen de nummer twee, Alexandrai '66 uit Rotterdam, en MVV onder 19 jaar kon een kampioensfeestje vieren in de eigen Geusselt. De gasten gooiden echter roet in het eten door een penalty te benutten. 

1000 fans
Er waren een kleine duizend fans naar de zonovergoten Geusselt gekomen in de hoop om op zaterdagmiddag 19 mei de hemelbestormers van MVV met de titel aan de haal te zien gaan.
Het vooruitzicht op de titel leek de spelers echter in de benen te gaan zitten. Hoewel MVV het betere van het spel had, grossierde het in foute passes en slordig spel. De luttele kansen werden gemist. In de tweede helft kreeg het de deksel op de neus door een door de gasten benutte penalty, De jongens onder 19 jaar deden hun best, maar aan het eind stond de 0-1 op het scorebord.

De kansen op de titel zijn nog niet verkeken, maar door dit teleurstellende resultaat moet MVV onder 19 komend weekend de laatste wedstrijd van het seizoen, tegen Fortna Sittard, winnen om alsnog de titel te kunnen pakken. Want Alexandria is de jonge sterdragers tot op één punt genaderd. 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →