Terroristen vallen kerk in Grozni binnen, meerdere slachtoffers

Print
Terroristen vallen kerk in Grozni binnen, meerdere slachtoffers

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Terroristen zijn gewapend met geweren en benzinebommen een kerk in de Tsjetsjeense hoofdstad Grozni binnengevallen met de bedoeling de aanwezige gelovigen te gijzelen.

Volgens persbureau Interfax hebben speciale eenheden van de politie de vier aanvallers doodgeschoten. Tijdens het vuurgevecht kwamen ook twee agenten en een bezoeker van de kathedraal van Aartsengel Michaël om het leven.

Tsjetsjenen
De rust in en om de kerk is inmiddels hersteld. Ramzan Kadirov, de president van de Russische deelrepubliek, liet weten dat drie gedode militanten zijn geïdentificeerd als Tsjetsjenen. De bendeleider is afkomstig uit een ander land in de regio.

WK voetbal
De verantwoordelijkheid voor de terreurdaad is nog niet opgeëist. Onlangs heeft Islamitische Staat wel gedreigd aanslagen te zullen plegen in Rusland tijdens het WK voetbal.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →