Coalitieakkoord van Nederweert half juni klaar

Print
Coalitieakkoord van Nederweert half juni klaar

Afbeelding: Pieternel Kellenaers

Nederweert - Het politiek akkoord voor Nederweert van coalitiepartners JAN, Nederweert Anders en D66 moet half juni klaar zijn. Dat zegt informateur Carla Dieteren na afloop van de tweede openbare coalitievergadering die zaterdagmiddag in gemeenschapshuis de Pinnenhof heeft plaatsgevonden.

Hoewel het CDA ondanks een verlies van twee zetels bij de verkiezingen in maart de grootste partij in de gemeente is gebleven, besloten Jongeren Akkoord Nederweert (vijf zetels) en de nieuwkomers Nederweert Anders (drie zetels) en D66 (twee zetels) samen verder te gaan.

Gevoelige dossiers
CDA en VVD, die in de afgelopen raadsperiode een coalitie vormden, hebben samen geen meerderheid meer om samen nog eens vier jaar de kar te trekken.

De beoogde coalitiepartners JAN, Nederweert Anders en D66 vergaderen donderdag nog in beslotenheid over financieel gevoelige dossiers als het centrumplan, de eerstvolgende openbare coalitievergadering zal zaterdagmiddag 2 juni plaatsvinden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →