Straatrace mogelijk oorzaak ongeval Swalmentunnel

© David Dunnaway

© Twitter

thumbnail:
thumbnail:

Een straatrace is mogelijk de oorzaak geweest van het ongeval dat zaterdag kort voor middernacht bij de ingang van de Swalmentunnel in zuidelijke richting is gebeurd.

Pieternel Kellenaers

Hierbij is niemand gewond geraakt maar twee voertuigen raakten met elkaar in botsing waarbij er een volledig uitbrandde.

GetuigeEen getuige uit Sittard meldt hoe ze kort voor het ongeval door de auto die later is uitgebrand, is ingehaald.

"Kort erna volgde nog een aantal auto's, ze reden zeker 180 kilometer per uur en de laatste twee seinden met groot licht terwijl ze op hoge snelheid naast elkaar op elk een rijstrook reden. Toen ik dat in mijn spiegel zag, ben ik snel de vluchtstrook opgereden om te voorkomen dat ze me van achteren aan zouden rijden. Ik denk dat het in totaal om vijf auto's ging die elkaar constant probeerden in te halen, dus volgens mij ging het om een straatrace."

Lees ook: Auto brandt volledig uit na ongeval bij Swalmentunnel

De politie kan nog niet bevestigen dat een straatrace de oorzaak zou zijn geweest van het ongeval.

In brand gevlogenTer hoogte van Beesel bij de ingang van de Swalmentunnel zijn twee auto's tegen elkaar geklapt waarbij er een in brand vloog. De bestuurders zijn niet gewond geraakt bij het ongeval. De Swalmentunnel is in zuidelijke richting enkele uren afgesloten geweest. Het gestrande verkeer is via de vluchtstrook weggeleid.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee