Belgische politica dient klacht in tegen de Koran

Vlaams Belang Anke Van Dermeersch (tweede van rechts) dient een klacht in tegen de Koran en wil een hoofddoekverbod voor meisjes.

Vlaams Belang Anke Van Dermeersch (tweede van rechts) dient een klacht in tegen de Koran en wil een hoofddoekverbod voor meisjes. © BELGA

De Belgische politica Anke Van dermeersch (Vlaams Belang) gaat een klacht indienen tegen de Koran.

Redactie

Dat heeft ze gezegd in een interview met de krant De Zondag. Van dermeersch vindt dat het Europees Hof het boek 'moet toetsen aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens'. "De koran is een militair handboek. Moslims mogen dat ook niet interpreteren. Ze moeten dat letterlijk toepassen."

Van dermeersch geeft in De Zondag toe dat ze de koran nog niet volledig heeft gelezen. "Dat boek is moeilijk geschreven, in oubollig en religieuze verzen. Ik heb de delen gelezen die relevant zijn", zegt ze.

Gevaren"De verzen waarin wordt opgeroepen tot geweld bijvoorbeeld. Dat terroristen allahu akbar roepen, is omdat de koran oproept om ongelovigen te doden", zo zegt Van dermeersch. Al benadrukt de Vlaams Belanger ook dat ze geen verbod wil van het boek. "Ik wil waarschuwen voor de gevaren." Een aantal weken geleden veroorzaakte ze nog ophef met de cover van haar boek “A.N.K.E #politiekincorrect”, waarop ze met haar knalrode hakken op de koran staat. Voor Van dermeersch mag die cover letterlijk genomen worden: "Ik zet de koran een hak. De koran vergoelijkt vrouwendiscriminatie'", verklaart de politica de foto.

Verkracht"Ik noem dat boek de #MeToo-bijbel van de vrouwendiscriminatie. Vrouwen hebben geen rechten in de islam. Geweld op vrouwen mag, ze mogen zelfs verkracht worden, volgens de koran/" Haar strijd tegen de islam wil ze geen obsessie noemen, maar Van dermeersch vindt wel dat de islam een 'groot risico vormt voor onze samenleving'.

Van dermeersch zegt dat ze vrouwen wil waarschuwen voor de gevaren van de islam. "Ja, er zijn veel gematigde moslims, maar zij zullen altijd overtroefd worden door de fundamentalisten."

JodensterVan dermeersch zegt dat ze ook positieve reacties krijgt op haar betoog. "Helaas komen die moslima’s dan alleen te staan, de sociale druk in die gemeenschap is heel groot." Zo dragen moslima’s volgens Van dermeersch hun hoofddoek niet vrijwillig. "De hoofddoek is de jodenster van vroeger, hét merkteken van discriminatie. Ik pleit daarom voor een verbod voor meisjes onder de achttien jaar."

De Vlaams Belanger is er overigens van overtuigd dat iemand met andere roots ook 'perfect Vlaming kan worden onder de Vlamingen'. Dat haar partij mensen met andere roots liefst weg wilt, klopt niet volgens Van dermeersch: ,,Wij pleiten voor een tijdelijke immigratiestop omdat we eerst orde op zaken moeten zetten. ,,Je kan armoede niet oplossen als je nieuwe armoede importeert en wie hier een theocratie wil installeren, is niet welkom.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee