Verstappen maakt droom zieke Pleun waar

Max Verstappen en Pleun.

Max Verstappen en Pleun. © Screenshot Twitter

Voor de veertienjarige Pleun is een droom uitgekomen. Formule 1-coureur Max Verstappen ging zondag op bezoek bij de 14-jarige fan, die lijdt aan een spierziekte en daarom niet aanwezig kon zijn bij de racedagen op het circuit van Zandvoort.

Redactie

Zijn moeder had een emotionele oproep gedaan op social media. Pleun woont op een steenworp afstand van het racecircuit.

Volop gedeeldDe wens werd volop gedeeld en kwam ook het management van Verstappen onder ogen.

Lees ook: Verstappen-fan Pleun te ziek om Max te bezoekenDaarop volgde zondagmorgen het bliksembezoek. 'If you can dream it, do it', twitterde moeder Marije nadat de held van haar zoon verdwenen was. 'Geen druk circuit, geen lawaai. Niets. Alleen zij. Max en hij. Een lach, een hand. @max33verstappen & crew bedankt! You made his dream come true!'

Grote drukteDe komst van Max Verstappen naar het circuit van Zandvoort heeft zondag tot grote drukte geleid in de kustplaats. Rond 11.00 uur meldde de gemeente dat er in Zandvoort geen parkeerplek meer te vinden is. Bezoekers van de Jumbo Racedagen kregen het dringende advies om met de trein, scooter of fiets te komen.

De fans van Verstappen stonden zondagochtend ook vroeg in de file op de N200 en 201 richting Zandvoort. Het mooie weer zorgde voor extra drukte naar de kust.

DemonstratieVerstappen is zondag en maandag in zijn bolide van Red Bull te bewonderen op het circuit. Ook zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo en de Schot David Coulthard, die tussen 1994 en 2008 actief was in de Formule 1, geven een demonstratie.

Tijdens de racedagen worden in Zandvoort 100.000 toeschouwers verwacht.</p>

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee