Deze tweet over Meghan en Harry werd het meest gedeeld

Meghan Markle en prins Harry.

Meghan Markle en prins Harry.© AP

Op twitter zijn zaterdag ruim zes miljoen tweets verstuurd over het huwelijk van de Britse prins Harry met de Amerikaanse actrice Meghan Markle.

Bob van Huët/Leon van Wijk

Volgens Visibrain zijn er tussen vrijdagavond 23.00 uur en zaterdagavond 24.00 uur exact 6.604.498 tweets over de bruiloft rondgegaan. 5,2 miljoen daarvan hadden de hashtag #RoyalWedding.

William en KateZeven jaar geleden, op de dag van de bruiloft van prins William met Kate Middleton, werden er 1.821.669 tweets over de Koninklijke bruiloft verstuurd.

De meest geretweete tweet was @LucySempey , meer dan 105.000 keer, met een foto van een jonge Meghan die als 15-jarige poseert voor Buckingham Palace.

2,3 miljoen tv-kijkersDe koninklijke bruiloft van de Britse prins Harry en zijn Meghan Markle heeft ruim 2,3 miljoen kijkers getrokken op NPO 1. Daarmee verslaat het stel nipt de royal wedding van prins Williams en Kate Middleton, waarop in 2011 ruim 2,2 miljoen mensen afstemden.

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen wereldwijd via de tv getuige waren van de mooiste dag uit het leven van Harry en Meghan. Bij William en Kate ging het naar schatting om zo'n twee miljard kijkers.Best bekekenHet is wel duidelijk dat de trouwerij van Harry en Meghan in het Engelse Windsor de best bekeken registratie ooit is van een buitenlands huwelijk op de Nederlandse televisie. Voor 2011 was die titel nog in handen van de eveneens Britse Charles en Camilla, wier huwelijk in 2005 ruim 1,5 miljoen kijkers had.De verschillende huwelijken van ons eigen koningshuis zijn overigens nog veel beter bekeken. Naar de bruiloft van prins Willem-Alexander en prinses Máxima op 2 februari 2002 keken gemiddeld 6,2 miljoen mensen. In 1966 stemden maar liefst 8 miljoen mensen af op het ja-woord van koningin Beatrix en prins Claus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee