'Oliehanden' op Plein 1992 voor klimaatzaak tegen Shell

‘Oliehanden’ in Maastricht voor klimaatzaak tegen Shell

‘Oliehanden’ in Maastricht voor klimaatzaak tegen Shell© Celine Sottovia

Voorbijgangers zetten gisteren, zaterdag 19 mei, op Plein 1992 hun met ‘olie’ besmeurde handafdruk op de aardbol als protest tegen de manier waarop Shell omgaat met de aarde. Maastrichtenaren gingen de straat op om plaatsgenoten te vragen mede-eiser te worden in de klimaatzaak van Milieudefensie tegen Shell.

redactie

De actie die bedoeld was om duidelijk maken dat Shell moet stoppen met het veroorzaken van klimaatschade, is een initiatief van Fossil Free Maastricht en Milieudefensie.

De actie werd georganiseerd door Limburgers die zich in de afgelopen weken als mede-eiser aansloten bij de rechtszaak die Milieudefensie aanspant tegen Shell. Als Shell haar plannen niet snel aanpast in lijn met het klimaatakkoord van Parijs, starten Milieudefensie en duizenden mede-eisers een klimaatzaak tegen de multinational.Inmiddels hebben ruim tienduizend Nederlanders zich aangesloten. Daarvan komen er 60 uit Maastricht.

Behalve in Maastricht vond de actie zaterdag ook plaats in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Utrecht en Wageningen.

Mede-eisers kunnen zich aanmelden via klimaatzaakshell.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee