Van 'stomme' film tot Netflix, harmonie Sainte Cécile eert cinema in Vrijthof Theater

© Ralph Sluysmans

De Koninklijke Harmonie Sainte Cécile uit Eijsden geeft vanavond, zondag 20 mei, in Theater aan het Vrijthof weer zijn traditionele klassieke concert. Dit keer is het thema: Cinema Royal, de geschiedenis van de filmmuziek.

redactie

Voor veel muziekliefhebbers is het een begrip: al meer dan 25 jaar houdt Koninklijke Harmonie Sainte Cécile op 1e Pinksterdag zijn klassieke concert. Deze concerten zijn spraakmakend en brengen muziek, beelden, poëzie en belichting samen tot een bijzondere presentatie en beleving.

Na de cross-over Deep Purple in 2016 en de inspiratie van Hermann Hesse in 2017, volgt nu Cinema Royal. De geschiedenis van de filmmuziek zal in vele facetten worden weergegeven: van ‘stomme’ films en grote spektakelfilms tot Netflix. Muziek variërend van klassiek tot hedendaags: composities van onder andere Sjostakovitsj, Prokofjev, Bernstein, Adams en Williams komen voorbij.

Het concert begint om 20.00 uur en kost 15 euro.Meer informatie: www.theateraanhetvrijthof.nlhttp://www.theateraanhetvrijthof.nl

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee