Spelersbus Rode Ster vat vlam tijdens kampioensfeest

De selectie van Rode Ster Belgrado is zaterdag aan ramp ontsnapt. De open-bus waarin de spelergroep de 28ste landstitel vierde, vloog tijdens de tocht door de stad in brand. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

AD/Asli Kösker

Rode Ster Belgrado, waar de oud Roda-speler Mitchell Donald aanvoerder is, won zaterdag met 5-1 van Vozdovac. De overwinning betekende het kampioenschap, dat werd gevierd met de supporters in de Servische stad Belgrado. De bus die zich een weg baande door de duizenden supporters van de club werd begeleid door met fakkels, vlaggen en rookpluimen. FakkelOp de beelden is te zien dat er een fakkel heel dicht bij de bus wordt aangestoken. Even later vat de bus vlam terwijl de spelers boven de bus het feest voorzetten. Even later is de bus ontruimd en worden de vieringen gestaakt. Wat een groot kampioensfeest moest zijn, eindigde zo met een uitgebrande bus.

AmsterdammerDe Nederlander Mitchell Donald speelt sinds 2016 voor de recordkampioen van Servië. De 29-jarige Amsterdammer werd door Rode Ster overgenomen van het Russische Mordovia Saransk. In Nederland speelde de middenvelder voor Ajax, Willem II en Roda JC. Donald scoorde zaterdag de 4-1 in de wedstrijd tegen Vozdovac. De middenvelder was dit seizoen goed voor 7 doelpunten in 37 wedstrijden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee