Alsof het altijd al zo was: genieten van een mooie Pinksterdag op de Groene Loper

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Wie had – pak hem beet – een jaar of twintig geleden kunnen bevroeden dat het mogelijk zou zijn ‘op een mooie Pinksterdag’ op een bankje te zitten daar waar decennialang het verkeer van noord naar zuid en vice verse raasde? Op 20 mei 2018, alweer anderhalf jaar nadat de Koning Willem-Alexandertunnel werd geopend, weten we al bijna niet meer beter dat het verkeer van de A2/N2 voor een groot deel ondergronds door Maastricht gaat.

Laurens Bouvrie

Weliswaar is de Groene Loper nog volop in ontwikkeling; voor heel veel Maastrichtenaren, zeker de bewoners van het Wittevrouwenveld en Wyckerveld is de passage bij de kerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes een heerlijke plek om een ommetje te maken of op een van de prachtige banken te genieten van de zon en de rust die de omgeving uitstraalt.

Fotojournalist kon niet zo een-twee-drie op deze eerste ‘Mooie Pinksterdag’ een pappa met een dochtertje vinden die hand in hand door ‘het parrekie liepen te kuieren in de zon’; wel een bewoner met strooien hoed die misschien toch wel een vader is met ervaring zo nu en dan een ‘mengeling te zijn van Onze Lieve Heer en Sinterklaas’.

Ook tweede Pinksterdag kan – vooral in de middaguren – in de omgeving van de Groene Loper en dus ook in de rest van Maastricht volop genoten worden van zon en aangename zomerse temperaturen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee