Politie: geen bewijs voor straatrace op A73

© Twitter/Weginspecteur Rond

Er is geen bewijs dat het ongeluk bij de ingang van de Swalmentunnel waarbij een auto uitbrandde werd veroorzaakt door een straatrace.

Pieternel Kellenaers

Een getuige liet eerder aan De Limburger weten dat daar mogelijk sprake van was. Zij vertelde hoe ze op hoge snelheid werd ingehaald. "Ik denk dat het in totaal om vijf auto's ging die elkaar constant probeerden in te halen, dus volgens mij ging het om een straatrace."

CorvetteEen andere getuige beweert stellig dat van een straatrace geen sprake was. "Er is te hard gereden, dat klopt", vertelt een man die met vrienden uit Zuid-Holland in de leeftijd van 20 tot 30 jaar van een feestje in Venlo op weg was naar Roermond. "Mijn vriend zat met een bijrijder in die rode Corvette die is uitgebrand en ik zat in een van de twee auto's erachter. Bij die Corvette was 's middags de motor gereviseerd maar die ontplofte vlak voor de Swalmentunnel. Daardoor is de linkervoorband geklapt en verloor hij de macht over het stuur. Ik heb toen politie en brandweer gebeld maar ze konden zelf gelukkig op tijd uit de auto komen."

Lees ook: Auto brandt volledig uit na ongeval bij Swalmentunnel

Camera'sDe politie laat weten ook geluiden te hebben opgevangen dat een straatrace aan het ongeval vooraf zou zijn gegaan. "Maar daar hebben we geen feitelijk bewijs voor. Er hangen wel camera's bij de ingang van de tunnel maar die hebben geen bereik tot de afrit Beesel waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Ook over de snelheid waarmee de auto's hebben gereden, is lastig iets te zeggen. In elk geval waar twee voertuigen betrokken: een die op de rijbaan is uitgebrand, een ander voeruig heeft schade opgelopen door het ontwijken van het brandend voertuig."

Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De Swalmentunnel is na het ongeluk in zuidelijke richting enkele uren afgesloten geweest.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee