Politie: geen bewijs voor straatrace op A73

Print
Politie: geen bewijs voor straatrace op A73

Afbeelding: Twitter/Weginspecteur Rond

Swalmen - Er is geen bewijs dat het ongeluk bij de ingang van de Swalmentunnel waarbij een auto uitbrandde werd veroorzaakt door een straatrace.

Een getuige liet eerder aan De Limburger weten dat daar mogelijk sprake van was. Zij vertelde hoe ze op hoge snelheid werd ingehaald. "Ik denk dat het in totaal om vijf auto's ging die elkaar constant probeerden in te halen, dus volgens mij ging het om een straatrace."

Corvette
Een andere getuige beweert stellig dat van een straatrace geen sprake was. "Er is te hard gereden, dat klopt", vertelt een man die met vrienden uit Zuid-Holland in de leeftijd van 20 tot 30 jaar van een feestje in Venlo op weg was naar Roermond. "Mijn vriend zat met een bijrijder in die rode Corvette die is uitgebrand en ik zat in een van de twee auto's erachter. Bij die Corvette was 's middags de motor gereviseerd maar die ontplofte vlak voor de Swalmentunnel. Daardoor is de linkervoorband geklapt en verloor hij de macht over het stuur. Ik heb toen politie en brandweer gebeld maar ze konden zelf gelukkig op tijd uit de auto komen."

Lees ook: Auto brandt volledig uit na ongeval bij Swalmentunnel

Camera's
De politie laat weten ook geluiden te hebben opgevangen dat een straatrace aan het ongeval vooraf zou zijn gegaan. "Maar daar hebben we geen feitelijk bewijs voor. Er hangen wel camera's bij de ingang van de tunnel maar die hebben geen bereik tot de afrit Beesel waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Ook over de snelheid waarmee de auto's hebben gereden, is lastig iets te zeggen. In elk geval waar twee voertuigen betrokken: een die op de rijbaan is uitgebrand, een ander voeruig heeft schade opgelopen door het ontwijken van het brandend voertuig."

Bij het ongeluk raakte niemand gewond. De Swalmentunnel is na het ongeluk in zuidelijke richting enkele uren afgesloten geweest.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje