Militracks trekt recordaantal bezoekers

Print
Militracks trekt recordaantal bezoekers

Afbeelding: Stefan Koopmans

De negende editie van Militracks in Overloon heeft een recordaantal bezoekers getrokken. .

Volgens Erik van den Dungen, directeur van het Oorlogsmuseum in Overloon, kwamen dit weekend zo’n 18.000 bezoekers op het evenement af. In het topjaar 2016 bleef de teller nog steken op 14.000

Königstiger
De grote trekpleister van Militracks, een jaarlijks evenement waarbij talrijke Duitse militaire voertuigen uit de Tweede Oorlog te aanschouwen zijn, was de zogeheten ‘Königstiger’. Dit is de grootste Duitse tank die in de oorlogsjaren dienst heeft gedaan. Het gevaarte is dik tien meter lang en bijna 70.000 kilo zwaar. Het kostte nogal wat moeite om de supertank naar Overloon te halen, maar volgens Van Den Dungen is dit het allemaal waard geweest. De grote drukte leidde niet tot noemenswaardige incidenten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen