BPB Limburg Open; vier dagen kopzorgen voor 464 schakers in Sporthal Geusselt

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

In de nieuwe Sporthal de Geusselt wordt tot en met tweede Pinksterdag (maandag 21 mei) door jong en oud gestreden om de hoogste provinciale schaak-eer. Aan het evenement doen een kleine 70 provinciegenoten mee.

Laurens Bouvrie

Het fraaie weer op Pinksterzondag gaat aan de meeste deelnemers aan het internationale schaaktoernooi voorbij. Een keuze maken tussen in de zon zitten of verkoeling zoeken in een schaduwrijke omgeving is geen issue voor de schakers. Zij hebben wel iets anders aan hun hoofd. De gevechten op het schaakbord zijn man-tegen-man gevechten (ja ook vrouw-tegen-man en kind-tegen-volwassene et c et c et c ) en niet zelden ook tegen de tijd. Dat betekent vooral voor iedere nieuwe zet weer een nieuwe kopzorg van de schaakstukken op de 68 (8 x8) veldjes die de spelers op hun tafel voor zich zien.

Fotojournalist brengt tweede Pinksterdag een uitgebreid fotoverslag van de 'denkers van het BPB Limburg open'. Nu alvast een klein voorproefje. Daarbij ook de jonge Vlaming Wolf en zijn oudere landgenoot Steven uit Hasselt. Net zoals fanatieke klaverjassers nakaarten bij iedere 'geef' die heeft plaatsgevonden weten schakers wat 'naschaken' is. In de gloednieuwe kantine van de pas geopende sporthal wordt door beide Belgen de net gespeelde partij nog eens nagespeeld. Die - ze gaven elkaar geen duimbreed - toe in een remise eindigde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee