Nicolás Maduro blijft president Venezuela

President Nicolás Maduro viert zijn tweede termijn als president van Venezuela.

President Nicolás Maduro viert zijn tweede termijn als president van Venezuela.© AP

Nicolás Maduro blijft, zoals al werd voorspeld, de komende zes jaar de president van Venezuela. Dat maakte de kiescommissie van het land bekend.

ANP

De zittend president kreeg 5,8 miljoen stemmen (67 procent). Zijn belangrijkste tegenstander Henri Falcón moest het met 1,8 miljoen stemmen (21 procent) doen.

BoycotHet opkomstpercentage was iets meer dan 46 procent. Ruim 8,6 miljoen Venezolanen brachten hun stem uit. Bij de vorige verkiezingen in 2015 kwam nog 80 procent van de stemgerechtigden opdagen.

De stembusgang werd grotendeels geboycot door de oppositie.

OngeldigJavier Bertucci, een van de tegenstrevers van Maduro die wel meedeed en als derde eindigde met een kleine miljoen stemmen, deed een oproep de verkiezingen ongeldig te verklaren.

Volgens hem waren er veel onregelmatigheden. Zo stonden er bij veel stembureaus medewerkers van Maduro campagne te voeren, wat tegen de regels is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee