Jongeren zorgen voor overlast en intimidatie in centrum Brunssum

© Google Streetview

Een groepje jongeren zorgt de laatste weken voor de nodige overlast in het centrum van Brunssum. De gemeente vraagt de centrumondernemers om hulp bij de aanpak.

Ruben van Erp

De jongeren zouden zich met name ophouden rond het pleintje bij Jan Linders in de Kerkstraat.

Grote mond"Er is sprake van geluidsoverlast, intimiderend gedrag en ze rijden met scooters door het voetgangersgebied. Mensen die er iets van zeggen, krijgen een grote mond terug", zegt Ger van der Wijst, hoofd van de afdeling Veiligheid, Toezicht en Handhaving van de gemeente Brunssum.

FilmpjesDe politie en de gemeente zijn momenteel samen met jongerenwerkers bezig de overlast in kaart te brengen en een plan van aanpak te maken.

Daarbij wordt een beroep gedaan op de centrumondernemers, die een brief hebben gekregen. Daarin wordt de winkeliers gevraagd om overlast te melden en indien mogelijk filmpjes of foto’s op te sturen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee