Twee bushaltes vervangen tijdelijk halte bij Leger des Heils

De tijdelijke bushaltes aan Statensingel en Frotensingel zijn met geel aangegeven op de kaart.

De tijdelijke bushaltes aan Statensingel en Frotensingel zijn met geel aangegeven op de kaart.© Gemeente Maastricht

Naast de Cabergerweg is rechts een gracht te zien. Die wordt onder de weg doorgetrokken naar de Lage Fronten.

Naast de Cabergerweg is rechts een gracht te zien. Die wordt onder de weg doorgetrokken naar de Lage Fronten.© Fred Berghmans

Op de kruising Statensingel wordt momenteel gewerkt aan het verleggen van leidingen.

Op de kruising Statensingel wordt momenteel gewerkt aan het verleggen van leidingen.© Fred Berghmans

thumbnail: De tijdelijke bushaltes aan Statensingel en Frotensingel zijn met geel aangegeven op de kaart.
thumbnail: Naast de Cabergerweg is rechts een gracht te zien. Die wordt onder de weg doorgetrokken naar de Lage Fronten.
thumbnail: Op de kruising Statensingel wordt momenteel gewerkt aan het verleggen van leidingen.

Er zijn vanaf woensdag 23 mei mei tijdelijke bushaltes aan de Frontensingel en aan de Statensingel. Vervoerder Arriva komt daarmee tegemoet aan de wens van omwonenden om tijdens de werkzaamheden aan de Cabergerweg en kruising Statensingel tijdelijke haltes in de directe omgeving te hebben.

redactie

Reizigers richting Koningin Emmaplein kunnen dan opstappen aan de Frontensingel, ter hoogte van de nieuwe uitrit van het parkeerterrein aan de Cabergerweg. De tijdelijke halte voor reizigers richting Centrum wordt ingericht aan de Statensingel, ter hoogte van huisnummer 29, een kleine 100 meter van de halte die door werk aan de kruising buiten gebruik is.

Winkels en bedrijven bereikbaarDe afsluiting van de Cabergerweg tussen kruising Statensingel en Lage Frontweg heeft geen gevolgen voor de bereikbaarheid van omliggende winkels en voorzieningen.Het tankstation is bereikbaar via een afslag ter hoogte van kruising Statensingel en ook Leen Bakker en René Pans blijven per auto bereikbaar.Bezoekers kunnen via het nieuwe kruispunt Cabergerweg/Fort Willemweg van en naar het parkeerterrein van beide winkels rijden. Ook Het Radium, met bewoners zoals Room Escape, Forza Fashion House en Het Kunstfront, is tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

Op de kruising Statensingel/ Frontensingel wordt de komende maanden onder andere de 'knik' uit de T-splitsing gehaald. De Cabergerwerg tussen kruising Statensingel en Lage Frontweg is tot september afgesloten omdat er een gracht onder de Cabergerweg gegraven wordt, die de Hoge met de Lage Fronten op natuurlijke wijze gaat verbinden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee