Tom Dumoulin doet mee aan 2e editie Hammer Series

Tom Dumoulin in 2017 aan de start van de eerste Hammer Series, met burgemeester Reg van Loo van Vaals.

Tom Dumoulin in 2017 aan de start van de eerste Hammer Series, met burgemeester Reg van Loo van Vaals.© Gert Lammer

Maastrichtenaar Tom Dumoulin, momenteel strijdend in de Giro d'Italia, is een van de top-wielrenners die op vrijdag 1 juni in Vaals aan de start verschijnen van de tweede editie van Hammer Series Limburg.

redactie

Dumoulin, die vorig jaar ook meedeed, neemt onder andere Sam Oomen, Max Walscheid, Edward Theuns en Louis Vervaecke van Team Sunweb mee naar de driedaagse koers in Zuid-Limburg.

Verder doen topteams zoals BMC (met o.a. Greg van Avermaet, Richie Porte), Lotto-Soudal (met o.a. Moreno Hofland, Tim Wellens) , Quick-Step, Trek-Segafredo (met o.a. John Degenkolb) en Team Lotto (met onder andere Robert Geesink, Giro-etappewinnaar Enrico Battaglin. Danny van Poppel en Bram Tankink) mee aan de officieuse competitie om de titel van beste wielerploeg ter wereld.

Drie wedstrijdenEr zijn drie wedstrijden: de Hammer Climb (1 juni in Vaals) en de Hammer Sprint en Hammer Chase (respectievelijk 2 en 3 juni op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen).Elk team bestaat uit zeven renners, waarvan er vijf deelnemen aan elk wedstrijdonderdeel. De teamsamenstelling kan elke dag wisselen. De uitslag van elk wedstrijdonderdeel is altijd een teamprestatie.

Vorig jaar trok Team Sky na een zinderende spurt met Team Sunweb de zege naar zich toe.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee