Mercedes verwacht dat Red Bull in Monaco het sterkste team is

© AFP

Toto Wolff is er niet gerust op dat zijn team zondag goed presteert tijdens de Grand Prix van Monaco. De Oostenrijker is zelfs 'bloody worried'.

Tim Engelen / AD

Afgelopen jaar worstelde Mercedes zichtbaar op het startencircuit in Monaco. Lewis Hamilton begon vorig seizoen zelfs op een veertiende startplek en eindigde uiteindelijk als zevende. Teamgenoot Valtteri Bottas kwam niet verder dan een vierde plek.

Bochten"Monaco, Boedapest en Singapore zijn allemaal circuits waar we slecht presteerden", vertelt Wolff. "Het is een grote uitdaging om onze diva te temmen. Al is het dit jaar een minder een diva, ze gedraagt zich iets beter", zo verwijst de teambaas naar de W09.

"We weten nog steeds niet waarom onze auto geen zin heeft in de bochten van Monaco."

Red BullHamilton verwacht vooral dat Red Bull erg goed gaat presteren op het smalle bochtige circuit van Monaco. "Als je kijkt naar de snelheid van Daniel Ricciardo in de laatste sector van de Grand Prix van Spanje, waar het puur om downforce draait, dan denk ik dat ze ook in Monaco erg snel zijn en erg lastig om te verslaan."

Bottas komt tot eenzelfde conclusie. "Red Bull is erg snel in de bochten en dat is exact waar het om draait in Monaco. Daarnaast stond Ferrari vorig jaar op pole position. Het wordt een moeilijk weekend."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee