'Herinnering' aan een moeder in boekhandel Dominicanen

Print
'Herinnering' aan een moeder in boekhandel Dominicanen

De moeder van Jos Frusch zoals ze staat afgebeeld op de omslag van zijn aan haar opgedragen boek 'Herinnering'. Afbeelding: Jos Frusch

De moeder van Jos Frusch, directeur van het Openluchttheater in Valkenburg, overleed vorig jaar op 92-jarige leeftijd. Hij besloot haar te eren met een boek over haar jeugd, haar dementie en haar dood. Het resultaat is de bundel columns 'Herinnering' dat Frusch presenteert in boekhandel Dominicanen.

Professor Frans Verhey, hoogleraar ouderenpsychiatrie en directeur van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht UMC+, schrijver van het voorwoord en voormalig politica Maria van der Hoeven, voorzitter van het comité van aanbeveling, komen in Dominicanen kort aan het woord. Beppie Kraft zorgt voor een muzikale bijdrage. De volledige opbrengst van het boek gaat naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg.

‘Herinnering’ is de titel van een bundel columns die publicist en voormalig journalist Jos Frusch schreef over zijn moeder, die in april vorig jaar aan dementie overleed. De illustraties zijn van de Maastrichtse illustrator Geertje Grom. 

Op de achterflap van het boek schrijft Frusch: ‘Een boek over mijn moeder moest het worden. Over haar jeugd, haar jaren in de rolstoel, haar dood, haar dementie. Herkenbaar voor iedereen. En de opbrengst moest gaan naar Alzheimeronderzoekfonds Limburg. Meer wensen waren er niet… Ik beschouw dit boek als een sokkel voor haar, klein maar fijn. En als een manier om haar dood een plaats te geven in mijn leven.’

De presentatie van het boek 'Herinnering' met gebundelde colums is zaterdag 26 mei om 17.00 uur in Boekhandel Dominicanen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen