Superfan Pleun heeft na ontmoeting met Max ‘nog steeds een smile van oor tot oor’

© Marije ten Broeke

Eén tweet die wonderen deed. Moeder Marije ten Broeke uit Zandvoort twitterde dat haar gehandicapte zoon Pleun (14) niet naar Max Verstappen op het circuit kon komen. Slechts 500 meter verderop. Dus... kwam Max ineens naar Pleun.

AD/Victor Schildkamp

Ze kreeg al twitterend vaker dingen voor elkaar, Marije ten Broeke uit Zandvoort. Zoals de chaos rond uitbetalingen van persoonsgebonden budgetten aan de kaak stellen. Maar dat ze via twitter raceheld Max Verstappen bij haar zoon wist te krijgen, had ze nooit gedacht.

PaniekMarijes zoon Pleun is een van Verstappens grootste fans ter wereld. Maar hij is ook gehandicapt, lijdt aan een spierziekte, zit in een rolstoel en kan niet praten. Om die reden kan Pleun ook niet naar drukke evenementen. "Van te veel lawaai en drukte raakt hij in paniek. Dan wordt hij nog spastischer en doet zichzelf pijn", vertelt Marije.

Luisteren in de tuinDe Jumbo Racedagen op Zandvoort dreigden, net als vorig jaar, dus weer licht frustrerend te worden. Komt je grote held, van wie je geen race mist en tal van spullen in huis hebt, naar Zandvoort, naar jouw woonplaats, op slechts 500 meter van je huis, kan je er niet heen! "De Racedagen betekenen voor ons eigenlijk luisteren in de tuin naar de geluiden van het circuit", vertelt Marije. "Pleun kan zelfs horen wanneer Max rijdt."Geheime plekMaar Marije's tweet ('Dit weekend, op 500 mtr afstand van zijn voordeur, zal zijn grote idool in zijn race auto het circuit van #zandvoort berijden. Hij kan er niet bij zijn. Te druk, te hard geluid. Maar hij zou zó graag...') maakte ondertussen een wereldreis. Zóveer likes, zóveel retweets. Tim Coronel. Tom Coronel. Media. Iederéén besteedde aandacht aan Marije's tweet. Tot in China zelfs.

En ineens... had Max een gaatje gevonden in zijn agenda. "Nee, niet bij ons thuis zoals ik hier en daar teruglas", vertelt Marije. "Op een geheime plek. Anders zou heel Zandvoort hier de straat in stormen. Het management belde zelf: Max heeft tijd en we hebben een locatie. Toen we het Pleun vertelden, wist hij niet wat hij hoorde, hij geloofde het haast niet. Ja, we móesten het Pleun wel van tevoren vertellen. Anders gaat het te onverwachts, dat kan hij niet aan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

BoksDus, zondagmorgen: op naar Max. En daar zet de held. Rustig aan het ontbijt. "Met zijn pet op", vertelt z'n moeder. "We hebben eerst van een afstandje staan kijken. Ik zei tegen Pleun: 'Gaan we eerst aan Max vragen of-ie ook met zijn pet op naar bed gaat'. Zo'n grapje maakt hem dan rustig. En zo zijn we langzaam naar Max gegaan. Tot op een meter. Ik zei: 'Max, hier is je grootste fan'. Toen was er een 'boks', Pleun wilde per se een boks. En foto's natuurlijk. Max heeft een foto van Pleun gekregen. En Max vroeg nog een paar dingen. Het was echt, ja, echt ongelooflijk. Pleun heeft nu nog steeds een smile van oor tot oor. Hij is nu gewoon een bekende Zandvoorter. De telefoon gaat nog steeds de hele dag. Iedereen die mijn tweet heeft gedeeld wil ik echt heel erg bedanken. Zijn droom is uitgekomen.'"

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee