Een mooie regenbui is absoluut niet lelijk

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De flinke regenbuien aan het begin van Pinkstermaandagavond over Zuid-Limburg trokken zorgden hier en daar voor overlast; maar een fikse plensbui kan ook fraaie beelden opleveren.

Laurens Bouvrie

Zorgden de regenbuien die in de late middag over onze contreien trokken voor – met name in Berg en Terblijt – voor behoorlijk wat overlast; in Maastricht bleef het voor menigeen vooral bij ergernis vanwege het tijdstip van de buien. Na een heerlijke tweede Pinksterdag nog lekker buiten een vorkje prikken, thuis of op een terras van een horecagelegenheid, zat er niet meer in.

Het gedonder en zo nu en dan een bliksemflits werden geen voorbode van een noodweer. Het leverde in een aantal etappes behoorlijk wat hemelwater op.

Wie in de gelegenheid was in de buitenlucht beschut te blijven kon misschien wel genieten van de korte plensbuien. Dat deed in ieder geval fotojournalist Laurens Bouvrie. Onder een afdak had hij droog zicht op een ordinaire tuintafel en terrasplanken. Hij zag zijn tafel en terras door de zo nu en dan stevige regendruppels als een voortdurend van vorm wisselend tijdelijk kunstwerk. Met de druppels die het lukte in een splitsecond als een pas geblazen glaswerk als de absolute hoofdrolspelers. Vanuit die situatie gezien kan gesteld worden: een mooie regenbui is absoluut niet lelijk.

De weerstations voorspellen tot en met donderdag een zelfde weertype als tweede Pinksterdag. Warm, veel ruimte voor zon maar ook grote kans op onweersbuien.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee