Wolfsburg blijft in Bundesliga en maakt einde aan ‘sprookje van Holstein’

© EPA/David Hecker

VfL Wolfsburg speelt ook volgend seizoen in de Bundesliga.

Redactie

De club won maandagavond met 0-1 op bezoek bij Holstein Kiel en stelde zo een langer verblijf op het hoogste niveau veilig. Afgelopen donderdag zegevierde Wolfsburg in de thuiswedstrijd ook al, toen met 3-1. Limburger Paul Verhaegh ontbrak bij Wolfsburg. Hij viel in het eerste treffen uit met een hoofdwond.

VideobeeldenKiel mocht een groot deel van de wedstrijd nog hopen op een stunt. Een 2-0 thuisoverwinning zou immers genoeg zijn geweest om het grote Wolfsburg uit de Bundesliga te kegelen. Robin Knoche maakte na zeventig minuten echter een einde aan alle illusies. De verdediger van Wolfsburg kopte uit een hoekschop de 0-1 binnen.

Tien minuten later leek Kiel nog iets terug te doen door de 1-1 te scoren, maar dat doelpunt werd na het bestuderen van videobeelden afgekeurd vanwege hands.

SprookjeDoor de overwinning van Wolfsburg komt er voorlopig een einde aan het 'sprookje van Holstein'. Kiel promoveerde een jaar geleden naar de tweede Bundesliga en leek hard op weg om in één ruk door te stoten naar het hoogste niveau. Promotie zou een unicum zijn geweest; nog nooit speelde een club uit de deelstaat Sleeswijk-Holstein in de Bundesliga.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee