Verdachte in cel aangehouden voor moordzaak Andy de Heus

Print
Verdachte in cel aangehouden voor moordzaak Andy de Heus

Afbeelding: Jeroen Kuit/Politie

De 50-jarige Ron S. uit Sittard-Geleen is dinsdagmorgen in zijn gevangeniscel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord of doodslag op Andy de Heus.

Dit laat het Openbaar Ministerie weten. Hij zit in Nederland het restant van een Duitse celstraf van zes jaar uit. 

De man wordt de komende dagen verhoord en daarna voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij moord of doodslag op De Heus, van illegaal bezit van vuurwapens en munitie en van het wegmaken van het lijk van Andy de Heus.

Gevangenisstraf
Ron S. Zat vanaf 2015 in de gevangenis in Duitsland vanwege druggerelateerde delicten. Op 7 maart 2018 is hij overgeplaatst naar een gevangenis in Nederland om het laatste deel van zijn Duitse gevangenisstraf van 6 jaar uit te zitten. De Duitse detentie loopt in elk geval nog tot in het najaar van 2019. Hij is dinsdag aangehouden in de gevangenis voor de Nederlandse zaak. 

Vermissing
Op dinsdagavond 18 december 2012 verliet De Heus zijn woning. Na zijn vertrek is er niets meer van hem vernomen. Na de vermissing startte de politie een grootschalig onderzoek om te achterhalen waar de vermiste marktkoopman is gebleven. Er zijn verschillende zoekacties geweest. Zo is er in 2013 in het Julianakanaal bij Roosteren gezocht en in 2015 in en rondom woningen op een vakantiepark in Stevensweert. Daar werd hij niet aangetroffen.

Visvijver
Begin 2016 zijn twee verdachten aangehouden op verdenking van de betrokkenheid bij de vermissing van Andy de Heus. Later is er nog een derde verdachte aangehouden. Op 18 februari 2016 is, bij een zoekactie in en rondom de visvijvers in Stevensweert, het stoffelijk overschot van De Heus aangetroffen. Hij is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →