Stapeltjes eten zijn een hit op Instagram

Print
Stapeltjes eten zijn een hit op Instagram

Afbeelding: Shutterstock

Altijd kregen we te horen dat spelen met eten niet mag, maar een groeiende groep mensen heeft daar lak aan. Op Instagram is torentjes maken van eten helemaal in.

Als Instagrammer moet je opvallen en een nieuwe manier om dat te doen is Jengatorens bouwen. De trend is geïnspireerd door het gelijknamige spel. Het idee is simpel: de toren moet zo mooi en hoog mogelijk worden en hiervoor wordt gebruik gemaakt van frietjes, koekjes, brownies of churros. Door een overvloed aan voedselfoto's op Instagram, moet je creatief zijn om eruit te springen en dat lijkt met deze Jengatorens van eten te lukken.

Voedselfobie
Misschien levert dat stapelen ook nog iets goeds op: kinderen die spelen met hun eten, zijn namelijk eerder geneigd om groente en fruit te eten. Dat beweert tenminste Charles Spence, professor aan de Oxford Universiteit. De kans op een voedselfobie wordt volgens hem ook kleiner als je speelt met je bonen en je aardappelen. Of het nou waar is of niet, de Jengatorens leveren in ieder geval mooie plaatjes op.

 

 

We don't mean to make you hungry... but how delicious do these #Jenga fries look? (via @braindoggies)

Een foto die is geplaatst door null (@jenga) op

 

Asia ???????? #kualalumpur #malaysia #jenga #foodjenga

Een foto die is geplaatst door null (@nostigram) op