Rentmeester wint zaak tegen WML

Print
Rentmeester wint zaak tegen WML

Afbeelding: iStock

Een Roermondse oud-rentmeester heeft zijn toenmalige werkgever Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) niet opgelicht toen hij meer dan tien jaar geleden een groot aantal percelen, inclusief bedrijfswoningen en watertorens, verkocht voor slechts 115.003 euro.

Dat heeft het gerechtshof vandaag beslist in de jaren slepende procedure tussen WML en Lemmens.

Percelen
De rentmeester werd op non-actief gezet en later ontslagen, omdat WML dacht voor minstens twee miljoen euro te zijn opgelicht. De man verkocht namens WML percelen die niet meer nodig waren voor de waterwinning. Het laatste restje verkocht hij in één deal aan het bedrijf Mutualis. De prijs was zo laag, omdat er veel asbest in de panden zat en het pompstation in Helden nog voor een half miljoen euro gesloopt moest worden.

Bewijs
Het gerechtshof stelt nu dat de rentmeester niet aansprakelijk kan zijn voor dingen die hij in dienst van WML deed, zolang er geen bewijs is dat hij de zaak opzettelijk heeft geflest. Dat bewijs heeft WML in de jarenlange juridische procedures nooit kunnen leveren. WML moet de man in elk geval zijn advocatenkosten van een kleine vijftigduizend euro terugbetalen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →