Live: Noodweer trekt over Limburg

Print
Zuid-Limburg is dinsdagmiddag overvallen door fiks noodweer. Volg alle ontwikkelingen hier in ons liveblog

Volg het liveblog onderaan dit bericht

Buien met zware regen- en hagelbuien trokken in de middag over het zuiden van de provincie. Vooral Sittard en Geleen lijken hard getroffen te zijn, maar ook in andere delen van de provincie ging het tekeer. Verschillende straten staan blank. Volgens de brandweer zijn er meldingen van water dat door daken naar binnen loopt en van ondergelopen kelders en straten.

Files
Op de snelwegen liep de vertraging snel op door verkeer dat rustiger ging rijden door het noodweer. Rijkswaterstaat verwacht dat er de hele avondspits nog files zullen staan door de zware regenval en onweersbuien. Automobilisten wordt aangeraden om tijdens zo'n bui de snelheid aan te passen en meer afstand te nemen van voorgangers.

Bekijk hier de actuele verkeersinformatie

Weinig wind
Op weerstation vliegveld Maastricht Aachen Airport in Beek viel in een half uur tijd 47 millimeter neerslag, terwijl daar normaal in heel mei 66 millimeter valt, zo meldt Weeronline.

De temperatuur in het gebied ging in korte tijd omlaag van 22 graden naar 11 graden. De zware onweersbuien met hagel hingen stil boven het gebied, doordat er weinig wind is.

Bekijk hier de actuele weersverwachting.

Heb jij ook foto's of filmpjes van het noodweer? Mail de redactie, of stuur ze via Whatsapp: 06-11108022

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →