A2-tunnels Maastricht zorgen voor duurdere huizen

Print
A2-tunnels Maastricht zorgen voor duurdere huizen

Afbeelding: iStock

Sinds de opening van de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht blijken de huizen in de naaste omgeving snel in waarde toe te nemen. In totaal ruim 200 miljoen euro. Dat komt door de leefbaarheidswinst; beduidend betere lucht en minder geluidsoverlast.

Binnen een straal van één kilometer van die A2-tunnel stegen de prijzen van de huizen gemiddeld met 4,2 procent. Tot 500 meter verwijderd van de tunnel stijgen de huizenprijzen zelfs met gemiddeld 7,1 procent. De waarde van alle huizen binnen een straal van één kilometer is inmiddels met 220 miljoen euro toegenomen. Dat is exclusief commercieel vastgoed zoals kantoren en winkels.

Onderzoek
Dat blijkt uit een dinsdag bekend geworden onderzoek ‘Leefbaarheidsbaten A2-tunnel Maastricht zeer aanzienlijk’ van het Centraal Planbureau (CPB) in Den Haag. Het is gehouden tussen mei 2016 en mei 2017.  Het CPB sluit niet uit dat ook huizen op grotere afstand van de tunnel meeprofiteren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen