Twintig uur taakstraf voorwaardelijk na burenruzie van tien jaar

Print
Twintig uur taakstraf voorwaardelijk na burenruzie van tien jaar

Afbeelding: Rob Oostwegel

Guttecoven - De 63–jarige Toon H. is veroordeeld tot twintig uur voorwaardelijke taakstraf voor zijn aandeel in de jarenlange burenruzie in Guttecoven.

Voor de rechtbank in Maastricht staat vast dat de man in augustus 2015 een van zijn buren heeft mishandeld en geweld heeft gebruikt tegen een politieagent in maart 2012 toen deze hem wilde aanhouden.

Vrijspraak
Voor alle andere feiten waarvan Harmse werd verdacht, zoals andere mishandelingen en het stelselmatige en jarenlange belagen en schenden van de persoonlijke levenssfeer van zijn buren, is hij echter vrijgesproken. Daarvoor is het aangedragen bewijsmateriaal niet overtuigend genoeg, vindt de rechtbank.

Lees ook: Rechter moet 'puinruimen' bij jarenlange extreme burenruzie

Alleen verliezers
Officier van justitie Wim Smits had een voorwaardelijke straf van vier maanden cel geëist. De rechtbank vindt een taakstraf gepast omdat beduidend minder bewezen is, omdat de lange burenruzie volgens de rechtbank alleen maar verliezers kent en inmiddels ook de nodige publiciteit heeft gekregen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →