Cécile Narinx gaat schrijven voor de Volkskrant

Print
Cécile Narinx gaat schrijven voor de Volkskrant

Afbeelding: Wie is de Mol?

De uit Maastricht afkomstige Cécile Narinx verruilt per 1 september uitgever Hearst voor de Volkskrant. Ze gaat daar aan de slag als stijlredacteur.

Vier jaar geleden haalde ze het iconische modetijdschrift Harper’s Bazaar voor uitgeverij Hearst naar Nederland. Op Twitter werd gespeculeerd dat het vertrek van Narinx bij Bazaar wel eens te maken zou kunnen hebben met mogelijk zware tijden voor het tijdschrift. Hearst nam onlangs de titel Vogue over, een directe concurrent.

Volgens Narinx is dat helemaal niet aan de orde. ‘Niet zo negatief denken, dames! Bazaar blijft wel degelijk, en is kerngezond’, twittert ze. ‘Ik ga dit najaar na 23 jaar bladen maken wat anders doen. Daar hoef je niks achter te zoeken, behalve dat ik na 15 jaar hoofdredacteurschap meer wil schrijven, en minder wil managen.’

Volkskrant-hoofdredacteur Philippe Remarque schreef zaterdag in de krant dat hij ‘blij en trots’ is dat Narinx naar de Volkskrant komt. Want Narinx schrijft ‘met kennis van zaken, zowel vilein als elegant, altijd met humor. Daar is eeuwig gebrek aan.’

Narinx is geen onbekende op de Volkskrant-burelen. Haar naam stond al vaker onder stukken in de krant, en ze begon jaren terug samen met Arno Kantelberg de rubriek ‘Stijladvies’ in het magazine.

Narinx was ruim tien jaar hoofdredacteur van de Nederlandse ELLE. In 2014 stapte ze over naar Harper’s Bazaar, waar ze zich de afgelopen jaren hard maakte voor meer diversiteit in de bladenwereld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →