Bliksem slaat in bij basisschool, leerlingen naar buiten

Print
Sittard - Voor leerlingen van basisschool De Hoefer in Sittard was het flink schrikken dinsdagmiddag. De bliksem sloeg rond drie uur in tijdens het hevige noodweer.

Door de inslag viel alle elektriciteit uit. De protestants-christelijke school met zes klassen en 120 leerlingen is daarop ontruimd.  "Normaalgesproken gaan we bij een ontruiming allemaal buiten op het schoolplein staan,  maar dat was met dit noodweer geen optie," vertelt lokatieleider Ward Wijnands. Alle leerlingen werden naar Jenaplanschool De Vlieger, aan de overkant van de straat gebracht.

Schrik
Sommige kinderen, vooral de jongere, waren behoorlijk ontdaan door het gebeuren. "Om drie uur had ik plots de hele school vol met kinderen van de overkant. Enkele kinderen huilden van de schrik," aldus de conciërge van De Vlieger.

Weer open
Om vier uur had een medewerker van Enexis al een deel van de elektriciteit in het gebouw van De Hoefer hersteld. Lokatieleider Wijnands verwacht dat de school woensdagochtend gewoon weer open is.

Volg alle ontwikkelingen rond het noodweer in Limburg in ons liveblog.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen