Israël klaagt over parodie Toy in Sanne Wallis de Show

Print
Actrice-cabaretière Sanne Wallis de Vries heeft zich de woede op de hals gehaald van Israël. Het land is niet te spreken over een parodie van het nummer Toy, waarmee Israël op 13 mei het Eurovisie Songfestival won.

De Israëlische ambassade heeft zich bij BNNVARA beklaagd over de eerste aflevering van Sanne Wallis de Show, die zaterdag werd uitgezonden op NPO 1. Het programma eindigde met Martine Sandefort, die Toy van zangeres Netta persifleerde.

Aanklacht
"In Sanne Wallis de show worden gebeurtenissen van de afgelopen week op satirische wijze besproken. De afgelopen week viel het winnende lied van het songfestival van Israël toevallig samen met het oplaaiende conflict in de Gazastrook. De parodie stelt het beleid van Israël ter discussie en is nadrukkelijk geen aanklacht tegen de Joodse gemeenschap", reageert de omroep in een verklaring.

Kritisch
In de parodie ging het onder meer over de Al-Aqsamoskee en het schieten met 'buk-rakketten' naar Palestijnen. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), een organisatie van de Joodse gemeenschap in Nederland, verpakt zijn kritiek in een kritische tweet. "We hoorden je parodie op het songfestivalnummer van Israel. Vol met 'hilarische' grapjes over Joden en geld enzo. Lachen! We hebben de tekst even nagekeken. Inzoomen om de opmerkingen te zien, het zijn er nogal veel!'', klinkt het.

Sanne Wallis de Show is een nieuw programma van cabaretière Sanne Wallis de Vries. Muzikale parodieën vormen een onderdeel van de nieuwe zaterdagavondshow van BNNVARA die vier afleveringen beslaat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →