Graanverwerker Unicorn komt in Franse handen

Print
Graanverwerker Unicorn komt in Franse handen

Afbeelding: iStock

Unicorn in Weert komt in Franse handen. De graanverwerker is overgenomen door branchegenoot Limagrain Céréales Ingrédients (LCI). Door de overname ontstaat een onderneming met 350 medewerkers en een omzet van bijna 150 miljoen euro. Financiële details over de overnamedeal zijn niet bekendgemaakt.

Bij Unicorn werken 75 mensen. De overname heeft volgens commercieel directeur René Coenen geen negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid in Weert. "De activiteiten en afzetmarkten van Unicorn en LCI vullen elkaar aan. De verwachting is dat we nog sterker worden door de overname en dat de continuïteit van het bedrijf zeker gewaarborgd is”, aldus Coenen.

Voedingsmiddelen
Unicorn Grain Specialties, zoals het bedrijf voluit heet, verwerkt granen tot ingrediënten voor de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie. Het bedrijf verwerkt jaarlijks meer dan 135.000 ton granen en heeft behalve de fabriek in Weert nog een verkoopkantoor in Duitsland. Dat land is naast Nederland en België de belangrijkste afzetmarkt voor Unicorn.

Het Franse LCI, gevestigd in Riom, is een dochteronderneming van Limagrain, een agrarische coöperatie, veredelaar en producent van plantenrassen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan 100 miljoen euro en verwerkt elk jaar meer dan 200.000 ton graan. LCI heeft meer dan 260 werknemers op 6 productielocaties.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →